AROMATYCZNE KAWOWE CUPCAKES

0
179
views

Intensywny kawowy aromat zachwyci jego wielbicieli. Cupcakes waniliowe z kremem mocno kawowym to propozycja dla wybranych.  Słodka, mocno doprawiona masa na wierzchu babeczki rozpływa się w ustach. Czas na słodkości z charakterem!

Składniki

2 jajka
1/3 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
100 g masła
12 łyżek cukru pudru
3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
łyżeczka kawy mielonej

Przygotowanie

Czas przygotowania: 50 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Temperatura pieczenia: 170 °C
Liczba porcji: 12
Poziom trudności: Średni - wyzwanie dla każdego!
Babeczki:

Ubij białka, później dodaj do nich najpierw cukier (1/3 szklanki), a potem żółtka - miksuj. Kiedy masa jajeczna nabierze blasku (po ok. 4 minutach) i cukier zupełnie się rozpuści, wsyp mąkę i wymieszaj bardzo delikatnie przy pomocy drewnianej łyżki. Nakładaj dwie łyżki ciasta do papilotek i piecz przez 25 minut w 170 stopniach.

Krem:

Masło wyjmij wcześniej z lodówki, aby ogrzało się do temperatury pokojowej. Rozbij je mikserem przez ok. 7-10 minut, aż będzie puszyste. Dodaj dwie szklanki cukru pudru i mieszaj jeszcze przez dłuższą chwilę, aby całość połączyła się w jednolitą masę. Na koniec dodaj kawę rozpuszczalną i miksuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Nakładaj na wystudzone babeczki przy wykorzystaniu rękawa cukierniczego i końcówki gwiazdki. Każdą udekorowaną kremem babeczkę możesz posypać szczyptą kawy mielonej.

Wskazówki dla Ciebie

Krem maślany jest bardzo plastyczny. Możesz udekorować babeczki w dowolny sposób, wykorzystując różnego rodzaju końcówki do rękawa cukierniczego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Oblicz, aby udowodnić, że nie jesteś SPAM botem :) *