CUPCAKES Z KREMEM KRÓWKOWYM

0
463
views

Przygotowanie smacznego kremu krówkowego na bazie kajmaku i śmietany zajmuje kilka chwil. Należy jednak pamiętać, aby dekorować babeczki tuż przed podaniem, ponieważ niedobrze znoszą one długie przechowywanie. Trudno znaleźć kogoś, kto nie przepada za krówkami-mordoklejkami, dlatego można mieć pewność, że te babeczki przypadną do gustu wszystkim, niezależnie od wieku.

Składniki

2 jajka
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
400 ml śmietanki 30%
300 g gotowej masy kajmakowej
zagęszczacz do śmietany

Przygotowanie

Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Temperatura pieczenia: 170 °C
Liczba porcji: 12
Poziom trudności: Łatwy - na pewno dasz radę!
Ubij białka, dodaj do nich cukier i żółtka. Kiedy masa jajeczna nabierze blasku, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną - wymieszaj całość bardzo delikatnie przy pomocy drewnianej łyżki. Nakładaj dwie łyżki ciasta do papilotek i piecz przez 20 minut w 170 stopniach.

Aby przygotować krem krówkowy ubij śmietankę na sztywno, po czym dodaj do niej odpowiednią ilość zagęszczacza, aby nie oddzieliła się od niej woda. Do tak przygotowanej śmietany dodawaj po łyżce kajmaku i dokładnie mieszaj przy użyciu miksera. Nakładaj masę na wystudzone babeczki. Na wierzchu możesz ozdobić je delikatnie masą kajmakową.

Wskazówki dla Ciebie

Do kremu krówkowego nie musisz dodawać cukru - masa kajmakowa jest wystarczająco słodka.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Oblicz, aby udowodnić, że nie jesteś SPAM botem :) *