MUFFINY MAJONEZOWE Z NUTĄ CYTRYNOWĄ

1
818
views

Na słodko i z majonezem? To możliwe. Przygotowałam dla Was przepis na znaną wszystkim babkę majonezową w formie muffinowej. Muffiny majonezowe to lekka, smaczna przekąska, która urozmaici popołudniowy deser.

Muffiny majonezowe dobrze jest połączyć ze smaczną, delikatnie kwaśną nutą cytrynowego lukru. Nadaje on nowy, bardzo wyrazisty charakter muffinom.

Przepis i wskazówki znajdziecie poniżej.

muffiny_majonezowe

Chcesz dostawać informacje o moich przepisach na bieżąco?
Zapisz się do newslettera – kliknij tutaj.

Składniki

BABECZKI:
4 jajka
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
225 ml majonezu

LUKIER:
szklanka cukru pudru
sok z jednej cytryny

Przygotowanie

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Temperatura pieczenia: 170 °C
Liczba porcji: 12
Poziom trudności: Łatwy - na pewno dasz radę!

 

Aby przygotować cytrynowy lukier utrzyj cukier puder z sokiem z cytryny, aż uzyska lejącą, ale gęstą konsystencję. Możesz także udekorować babeczki skórką z cytryny.

Wskazówki dla Ciebie

Pamiętaj, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Dzięki temu lepiej połączą się ze sobą.

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Oblicz, aby udowodnić, że nie jesteś SPAM botem :) *